Trapani – ren siciliansk ekstravaganza

Trapani – ren siciliansk ekstravaganza

Hvis man planlægger en rejse til Sicilien, bør det overvejes at besøge den nordvestlige del af denne utroligt spændende ø i Middelhavet. Her finder man betagende strande, fisk og skaldyr så friske, at de stadig vrider sig på tallerkenen, søvnige middelalderbyer med snævre brostensbelagte gyder, gamle landsbyer på bakketoppe og små smukke øer lige ud for kysten.

Vi har besøgt Trapani mere end én gang, og selv i højsæsonen har vi aldrig oplevet, at byen eller omgivelserne var overrendt af turister.

Selve byen er utrolig smuk med sine barokbygninger, sine lange brede shoppinggader og sin grønne bypark, hvor der afholdes klassiske koncerter og opera om sommeren. Byen ligger på en landtange og er omgivet af vand. Til den ene side finder man byens strande og til den anden færgehavnen.

Centre of Trapani
Trapani er den ideelle base for at udforske Siciliens nordvestlige hjørne. I byen findes bus-, tog- og færgeforbindelser til alle de vigtigste attraktioner. Afgangene er hyppige, og priserne er rimelige.

En af de vigtigste indtægtskilder i regionen er udvinding af salt. Den nærliggende kyst er omkranset af mange saltbassiner, og byen har endda et saltmuseum. Når man kører forbi disse saltsøer, kan man se flokke af flamingoer i det lave vand – et smukt syn.

En anden indtægtskilde er vinproduktion. Faktisk er Trapani den ældste vinproducerende region på hele Sicilien og de laver fremragende vin. En af vores yndlingsdiscipliner og et insidertip er at klatre ud på klipperne for enden af Via Torre di Ligny og dele en iskold flaske Grillo, mens man ser solen synke ned i Middelhavet. Den ultimative måde at afslutte en solrig sommerdag på🌞.

Del en iskold flaske Grillo i solnedgangen på Via Torre di Ligny

Middelalderbyen Erice

Når det gælder begivenheder og attraktioner, har Trapani-regionen meget at byde på. En af vores favoritter og en absolut top pick er den enestående smukke middelalderby Erice. Denne lille historiske perle ligger på toppen af Erice-bjerget, 750 meter over havets overflade. Fra den østlige udkant af Trapani kommer man til Erice med svævebane.

Eriche
Der er en meget speciel atmosfære i Erice, og det føles næsten, som om man er blevet katapulteret 1000 år tilbage i tiden.

I hundredvis af år var Erice en vigtig bastion på Sicilien, der bevogtede Trapanis naturlige havn. Byen er blevet erobret og besat igen og igen af grækerne, normannerne og araberne. Den historiske by er omgivet af en massiv forsvarsmur af sten. Man kan følge muren rundt om byen, og herfra får man nogle af de mest fantastiske udsigter mod Trapani, Egadi-øerne og i klart vejr endda nordkysten af det afrikanske kontinent.

Sicily
Den fantastiske udsigt mod Trapani sidst på eftermiddagen.

Hvis man får en pludselig lyst til noget sødt under dit besøg i Erice, anbefaler vi, at aflægge en af byens traditionelle caféer et besøg. Prøv en Cannoli ala Siciliana, denne ricottafyldte butterdejsrulle er stærkt vanedannende.

Husk at medbringe en varm trøje, ved et besøg i byen! Selv om sommeren kan vejret hurtigt skifte, hvis tågen pludselig ruller ind i byens smalle gader.

De ægadiske øer

Hvis udsigten til de ægadiske vækker nysgerrigheden og man gerne vil udforske dem nærmere, så snup en båd i havnen i Trapani. I løbet af en time går man i land på vores yndlingsø, Favignana, den største og vigtigste af de tre Egadiske øer. På trods af den lette adgang til øen er den ikke blevet ødelagt af myriader af turister. 

Favignana
Det stille øliv ser ikke ud til at være blevet forstyrret endnu. Livet virker simpelt på disse øer, og den langsommere livsstil får pulsen til at falde.

Favignana er berømt for sit tunfiskeri. Tunfiskeriet financierer de flotteste bygninger i byen, og i næsten alle butikker på øen kan man købe lokalt producerede tunfiskeprodukter.

Vi anbefaler, at leje en cykel og udforske øen – husk badetøjet. Der er snesevis af små betagende sandstrande og bugter med varmt turkisblåt vand, og det er nemt at finde de små skjulte bugter, hvor man kan være sig selv.  Hvis man planlægger at leje cykler, så husk at medbringe pas til identifikation.

Favignianna
Små afsondrede bugter indbyder til afslapning i solen.

San Vito Lo Capo

Næste punkt på rejseplan skal være et besøg i San Vito Lo Capo. En charmerende lille by med hvide huse og smalle gader, der ligger i en dal mellem spektakulære bjerge. Byen er hjemsted for en af Siciliens smukkeste strande. Ved første øjekast vil man ikke tro den findes i Europa. Stranden i San Vito Lo Capo minder mere om en ø i Caribien. San Vito ligger kun 40 km fra Trapani og kan nemt nås med offentlig bus.

Sicily
San Vito Lo Capo har en af Siciliens fineste strande

Hotte tips

  • Middelalderbyen Erice på en bjergtop.
  • De ægadiske øer.
  • San Vito Lo Capo
  • Solnedgang for enden af Via Torre di Ligny.

    

Her boede vi

Porta delle Botteghelle

Det lille hotel ligger i centrum af den gamle bydel. Det tilbyder pæne, rene og store værelser. Det virker dog upersonligt og mangler charme. Hotellets personale var ikke særlig venlige eller hjælpsomme. Morgenmaden var meget basal og blev serveret på en lokal café rundt om hjørnet. Det bedste er nærheden til den gamle bydel og havnen.

Værdi for pengene

Her boede vi også

Palazzo Serraino

Palazzo Serraino ligger i udkanten af den gamle bydel. Det er et meget fint hotel med store, rene lejligheder med små tekøkkener. Da vi ankom, havde hotellets personale fyldt køkkenskabene med brød, marmelade, juice, te, kaffe og chokolade. Hotellet har en meget hyggelig gårdhave. Morgenmaden serveres på en nærliggende café. Hvis det er muligt, så prøv at få en af de øverste lejligheder. De har en stor terrasse med en fantastisk udsigt over byen og de ægadiske øer. Hotellets personale er usædvanligt sødt og meget hjælpsommt, de kørte os endda gratis til lufthavnen.

Værdi for pengene

 


Trapani galleri – lige lidt ekstra


Nyttige links.

http://www.italyguides.it/en/sicily/trapani

http://www.italyheaven.co.uk/sicily/erice.html

http://www.trapani-sicilia.it/english/isole_egadi.htm

http://www.sanvitolocapoweb.co.uk/beach.php

http://www.portadellebotteghelle.it/

http://www.palazzoserraino.com/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.