Mauritius – den fabelagtige te-rute

Mauritius – den fabelagtige te-rute

Under vores ophold på Mauritius tog vi på roadtrip, og vi elskede den frihed, bilen gav os. Vi lagde ikke nogen planer, da vi forlod vores lejlighed om morgenen, men los os føre, hvor vejen førte os hen. Nogle dage kørte vi til højre og andre dage til venstre.

Dette indlæg indeholder affiliate-links. Hvis du booker din rejse og indkvartering via vores links, får vi en lille provision 🙂.

Denne måde at udforske øen på førte os ved et tilfælde langs den såkaldte te-rute. Te-ruten viste sig at være et af højdepunkterne på vores road-trips. Ruten førte os gennem det smukke højland og lærte os om fremstilling af æteriske olier, produktion af te, destillering af rom og høst af vaniljestænger. Efter at have kørt gennem et utroligt smukt landskab og fantastiske bjergformationer ankom vi til Domaine des Aubineaux, et kolonihistorisk hus bygget i 1872.

I dag er palæet omdannet til et interessant museum, der fortæller historien om den mauritiske te. Selve huset er meget smukt og velbevaret, og når man går gennem de forskellige stuer og soveværelser med de smukke møbler i kolonistil, forventer man næsten at møde Rhett Butler og Scarlett O’Hara, der sidder i en plyssofa og drikker deres five o’clock tea.

Man kan booke en guidet tur gennem husets rum, men det er også helt fint at gøre det på egen hånd. Under opholdet er det også muligt at besøge en lille fabrik, hvor der produceres æteriske olier lavet af forskellige blade fra endemiske træer. Disse olier bruges i lotions, cremer og sæber.

Efter besøget i Aubineaux kørte vi ad den smukke panoramarute til vores næste stop Bois Cheri. Bois Cheri er den første og største teproducent i Mauritius og har været i drift siden 1892. Tefabrikken ligger lige midt i en stor teplantage.

Hvor var det fascinerende at lære om teproduktion. Vi havde nu en idé om, hvor langsom og besværlig processen er, når der fremstilles te. Næste gang vi drikker en kop, vil vi helt sikkert værdsætte den lidt mere.

Efter besøget i Bois Cheri bør I gå lidt ud af ruten for at besøge Grand Bassin, også kaldet Ganga Talao. Søen repræsenterer den mægtige Ganges-flod i Indien og er Mauritius’ vigtigste hellige sted for den hinduistiske befolkning.

Booking.com

Vi var fascinerede af de farverige, hengivne personer, der kom for at bede og ofre. Luften var tung af røgelse, og der var et konstant soundtrack af bedende klokker. Hvert år i slutningen af februar er Grand Bassin hjemsted for den mest spektakulære hinduistiske pilgrimsfærd i Mauritius, hvor mere end 400.000 hengivne samles for at fejre Lord Shivas store nat.

Sidste stop på te-ruten er Saint Aubin-plantagen. Markerne i Saint Aubin har været dyrket med sukkerrør siden 1819, og det storslåede beboelseshus i træ i Saint Aubin var oprindeligt hjem for ejerne af sukkerplantagen. Det siges, at de sukkerrør, der produceres i dette hjørne af Mauritius, er af en meget høj kvalitet på grund af jordens vulkanske natur og det særlige mikroklima her. Saint Aubin Residence er yndefuldt renoveret og står som et vidnesbyrd om kolonitidens arkitektoniske æstetik. Oprindeligt blev det smukke palæ bygget af træ, der kom fra ophuggede skibe. I dag finder man en vidunderlig restaurant på gårdspladsen.

Vi anbefaler deres palmehjertegratin og et koldt glas sydafrikansk hvidvin😁. Vi kunne ikke lade være med at føle os lidt dekadente, da vi sad i dette fantastiske historiske miljø og forkælede os selv med lækker mad og velsmagende vin. Vi kunne tydeligt mærke historiens vingesus.

Efter frokost er det oplagt at deltage i en romsmagning. De fremstiller en hel del forskellige rom på Saint Aubin, og man bliver lidt svimmel af at smage på dem alle. Vi var selv kørende, så udsatte romsmagningen et par dage. For når man tager på romsmagning i Mauritius, bør man sørge for en bil med chauffør. En af de følgende dage dag tog vi derfor til romsmagning og bookede en bil med chauffør for hele dagen for så lidt som 60 euro.

Et andet af højdepunkterne på Saint Aubin var deres produktion af vaniljestænger. Det var ret fascinerende at høre om forvandlingsprocessen fra vaniljeorkidéens blomst til den aromatiske stang, som vi alle holder så meget af.

Efter en lang varm dag på Mauritius’ veje og en lækker sen frokost på Saint Aubin, havde vi kun én ting i hovedet. En kølig dukkert i det krystalklare vand ved St. Felix. Det er kun en relativt kort køretur fra godset til en af vores yndlingsstrande på den sydlige del af øen.

Godt at vide
  • Betal ikke mere end 25 Euro pr dag for billeje
  • I Mauritius kører man i vensre side af vejen
  • Det er muligt at anvende offline kort apps, som fx Mape.me appen når der skal findes vej. Vi oplevede dog, at enkelte små veje ikke fremgik af kortet. Men bare rolig, I farer ikke vild, Appen finder hurtigt en alternativ rute.
  • Domaine des Aubineaux: Entrepris i 2018 var 8 euros inklusive en guided tour og tesmagning. Åbningstider fra 9-17.
  • Bois Cheri: Entrepris i 2018 var 14 euros inklusive rundvisning og tesmagning. Aåbningstider: mandag 8.30 – 12.30, tirsdag til lørdag 8.30 – 13.30
  • Saint Aubin: Entrepris i 2018 var 14 euros inklusive en guided tour og en romsmagning. ÅPbningstider: mandag til søndag kl. 9-17

Læs alt om PassportPlease’s eventyr på Mauritius

Tilføj dette indlæg til din favoritliste på Pinterest

Teplukker, mauritius

Mauritius te-rute galleri – lige lidt ekstra 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.