Mauritius – et smaragdgrønt paradis

Mauritius – et smaragdgrønt paradis

Når man ankommer til Mauritius fra et gråt og temmelig blegt, dybfrysende koldt Europa, får øjnene et farvechok af de helt store. Landet med grønne og blå nuancer, som man ikke engang vidste eksisterede, er spækket med farver fra resten af paletten, og dette farverige kludetæppe giver bare lyst til at dykke ned i den storslåede ø Mauritius og indtage hver en bid af det.

Når vi rejser, går vi ikke nødvendigvis efter “postkortperfekte destinationer”, men efter steder, hvor vi kan få et indblik i hverdagen, som den virkelig er, og ikke en perfekt poleret version. Vi var lidt nervøse for, om Mauritius ville vise sig at være for poleret og velplejet. Hvor alt ville handle om 5-stjernede hoteller, eksklusive butikker og fornemme restauranter. Vi var så glade for at finde ud af, at Mauritius er et levende, farverigt og ægte samfund. Et land, der generøst deler sine skatte med sine besøgende. Vi forstår godt, hvorfor Mark Twain mente, at himlen skulle kopieres efter Mauritius.

Tropical Island, Mauritius, Ile aux Cerfs, tropical, fischermen, mountains, ocean,
Uanset hvor man tager hen, byder Mauritius velkommen med fantastiske farver. Man bliver mødt af alle nuancer af især grøn og blå.
Port Louis, Mauritius, street life, central market, Capital, shopping
Typisk mauritisk gadeliv.

Der er så mange ekstremt vidunderlige steder på øen, og det kan være svært at beslutte, hvor man skal bo. Vi tog af sted i februar, og det var til dels vejrudsigten, der afgjorde det for os. Vi boede i Flic en Flac på vestkysten. Ifølge Meterologiske instanser kunne vi håbe på mindst regn her, da februar er midt i regntiden, og de får ret meget regn på denne årstid, som jo er den mauritiske sommer. Vi valgte også Flic en Flac, fordi vi ville finde noget af den bedste snorkling her, og det gjorde vi.

Snorkelling, fish, diving, coralreef, tropical fish, Flic en Flac, Mauritius,
Mauritius’ fantastiske undervandsverden imponerer enormt. Flic en Flac har nogle af de bedste dykke- og snorkelsteder på øen.

Udforskning af øen i bil

Mauritius er ikke så stor, og man kan faktisk bo hvor som helst. Med en lejebil kommer man ret nemt fra a til b. Vejnettet er godt, vejene er i god stand, og mauritianerne er forsigtige bilister. Billeje bør ske, når man er på Mauritius og ikke via internettet hjemmefra. Det vil ofte være det billigste.

Road trip, driving in Mauritius, Toyota, dirt road, Mauritius
Selv om de fleste veje på Mauritius er udmærkede, vil man af og til ende på en grusvej som denne. Ingen grund til panik, det tilføjer bare en ekstra dimension til oplevelsen.

Vi elskede at roadtrippe på Mauritius. Bilen gjorde det muligt at udforske afsidesliggende landsbyer, uberørte paradislignende strande, smukke vandfald og uberørt natur. Og med bilen kunne vi altid flygte fra det næste tordenvejr.

Thunderstorm, rain, Mauritius, Indian Ocean, Tropical storm, sailing, catamaran, boats
En tropisk storm er ved at danne sig i det fjerne. I løbet af få minutter kan den blå himmel blive forvandlet til et dramatisk skydække.

Et absolut insidertip, når man er på roadtrip i den sydlige del af øen, er at besøge den utroligt smukke strand St Felix. Denne hvide sandstrand med krystalklart vand kan man have næsten for dig selv, og snorkling er perfekt. Stranden er offentlig med et par madboder og toiletter.

Vi var der i 3 dage og følte os næsten som på en øde ø. Vi fandt den bedste snorkling i den østlige del af stranden. Med front mod vandet drejer man til venstre fra parkeringspladsen og krydser den lille bæk. Lige der findes det bedste snorkling sted, men lad os holde det hemmeligt 😉

Den sydlige kystvej er en attraktion i sig selv. Fra vejen er der en fantastisk udsigt mod Le Morne i vest. Vejen løber gennem små maleriske fiskerlandsbyer og giver en uhindret udsigt over Det Indiske Ocean mod syd. Mod nord får man nu og da et glimt af de grønne umådeligt smukke bjerge og de endeløse bølgende sukkerrørsmarker.

Booking.com

På vejen kommer man gennem små pulserende landsbyer med et livligt lokalliv, små boder, der sælger lækre frugter, fisk og skaldyr så friske, som man kan ønske? Man mødes af smilende, imødekommende øboere og kvinder klædt i farverige, smukke sarier. Nu og da er vejen kantet af majestætiske, høje, slanke kokospalmer. Vi har ikke tal på, hvor mange gange vi bare kiggede på hinanden og sagde WOW.

Road trip, palm trees, blue sky, summer, Mauritius
Majestætiske palmer langs den smukke kystlinje i det sydlige Mauritius.

Hvide sandstrande og krystalklart vand

Uanset hvor overraskede vi var over Mauritius’ landskab og den lokale befolkning, var vi mest fascinerede af de smukke strande og det krystalklare, varme havvand. Og selvfølgelig den enorme variation af undervandsliv. Da Flic en Flac var vores base, havde vi de bedste muligheder for at udforske livet under havoverfladen. Stranden i Flic en Flac siges at være en af de bedste i Mauritius og er næsten 7 km lang. Her finder man nogle af øens bedste dykkersteder, og i den smaragdgrønne lagune er der udmærket snorkling.

Mauritius, Flic en Flac, crystal clear water
1, 2, 3 DYK!

Men sandkvaliteten, vandets klarhed og antallet af koraller og forskellige fisk varierer ret meget. Vi fandt den absolut bedste strandstrækning med den bedste snorkling på strækningen mellem politistationen i nord og den offentlige strand, hvor man får det første glimt af Le Morne i syd. Her er sigtbarheden fantastisk, vandet er roligt, sandet er fint, og undervandslivet er mangfoldigt og smukt. Det bedste tidspunkt for snorkling er ved højvande. Husk at have en slags badesko, sandaler eller støvler på. Der er mange koraller, søpindsvin og giftige stenfisk. Undgå at røre ved korallerne og stenene under vandet, fogså fordi nogle af de giftige fisk er eksperter i at camouflere sig.

Snorkelling, Flic en Flac, Mauritius, sea, underwater life, tropical fish.
Snorkling i det varme, krystalklare vand i Flic en Flac. Igen og igen blev vi forbløffet over revets mangfoldighed.

Når man er træt af at svømme og snorkle og er ved at dø af sult, er der en mange gode madboder på stranden, hvor man kan få lækker streetfood til en meget lav pris. Man finder også en håndfuld gode restauranter i byen, der serverer god mad, uanset om man er til thai, indisk, europæisk eller lokale kreolske retter. Vi anbefaler Leslie’s til lokale kreolske retter. Sunset Garden ligger i en smuk grøn tropisk have og har et godt liveband om lørdagen, og den bedste thaimad fås i den lille udendørs restaurant, Sawadee.

Barbecuing, beach, Island, picknick,
Det er nemt at finde rigtig god street food på stranden. I Flic en Flac findes flere små boder, der sælger lækker frisk hjemmelavet street food, og det koster kun et par rupees.

Men det absolut bedste måltid fik vi ikke i Flic en Flac, men i Beau Vallon på østkysten, hvor vi boede på Le Jardin de Beau Vallon. Denne fantastiske lille perle af et gæstehus får vores varmeste anbefalinger. De tilbyder 5 små træhytter i en tropisk have, og om aftenen kan man spise i deres stilfulde restaurant, der ligger i et gammelt træhus i kolonistil, mens levende musik hygger om gæsterne. De serverer mad, der er til at dø for. Prøv deres lammekølle med rosmarin og honning efterfulgt af en kokosmousse eller en vaniljeinfuseret creme brûlée. Det vil katapultere hjerne og krop direkte ind i en tilstand af total lykke.

Le jardin de Beau Vallon Mauritius, best restaurant, eating, good food, great food, delicious food
Restauranten på Le Jardin de Beau Vallon i Mahebourg forkæler BIG TIME. Vi blev helt forelskede i denne lille perle af et gæstehus og en restaurant.
Booking.com

En bustur til Port Louis

En anden sjov måde at komme rundt på i Mauritius er ved at bruge de lokale busser. De er ofte overfyldte, de sætter ingen hastighedsrekorder, og de stopper hvert andet minut. Men det er en god måde at få et indblik i dagligdagen og møde de lokale. Der er ingen landsdækkende busservice, men mange regionale. Man kan blive nødt til at skifte ved et af de vigtigste knudepunkter. Busserne kører ofte og er en meget billig måde at komme rundt på øen.

Bus, transport, Mauritius, Flic en Flac, transportation in Mauritius
Tag den lokale bus… det bliver en sjov tur. Læg mærke til bussernes fantasifuklde bemalinger.

Undervejs på ruten, er det sjovt at lede efter gadenavne. Hvad med at bo på Kung Fu Lane, Dignity Street eller hvad med Hitchcock Avenue? Hvis man planlægger at besøge hovedstaden Port Louis, så tag den lokale bus. Trafikken i byen er ret hektisk, og man risikerer at sidde fast i en trafikprop. Vi synes ikke, Port Louis har meget at tilbyde sine besøgende, men er der tid i programmet, bør man helt sikkert besøge byens centrale marked.

Port Louis Central Market, vegetables, fruit, shopping
Det centrale marked i Port Louis pirrer alle sanser.

Det centrale marked er det største i Mauritius, og der er et travlt handelsliv. Det er her, den lokale befolkning foretager deres daglige indkøb af frugt, grøntsager og kød. I de store haller er der en kakofoni af forskellige lyde, og forhandlingerne om den rigtige pris for et kilo mango eller kyllingefødder er sjove at følge med i.

Chicken feet, Central Market Port Louis
Er der nogen, der vil have kyllingefødder?

Efter at have indtaget de store markedshaller, så brug lidt tid i gaderne, der støder op til markedet. Her finder man et spændende gadeliv med små boder, masser af skæve butikker, der sælger alle slags varer, farverige lokale handlende, husmødre på shoppingtur og forretningsfolk på udkig efter frokost. Lydniveauet skaber et helt vidunderligt soundtrack til det livlige skuespil, man mødes af i de små gader og stræder. Det er lokalt liv, når det er bedst.

Small shop, Port Louis, Mauritius.
En af de små, finurlige butikker, man finder i gaderne i det centrale Port Louis.

Rhumerie de Chamarel

Ud over muligheden for billeje og offentlig bus, er det også ret almindeligt at leje en bil med chauffør, når man besøger Mauritius. Det giver god mening, i hvert fald hvis man planlægger at besøge nogle af øens romdestillerier. Og der er helt sikkert et par stykker, der er værd at besøge. Vores favorit må være Rhumerie de Chamarel, som ligger tæt på den lille landsby Chamarel på en bjergskråning. Denne lille landsby er kendt i hele Mauritius for sine fremragende spisesteder. Mankan vælge mellem en masse små familiedrevne restauranter, og de vil behandle en godt. Vi anbefaler frokost på La Citronelle, og især deres meget lækre palmehjerte-salat. .

Palm hearts, Mauritius, vegetarian food, vegan food
Nyhøstede palmer. Den indre kerne og den voksende knop fra visse palmer er en delikatesse og bruges ofte i mauritisk madlavning. Vi prøvede flere forskellige retter med palmehjerter og elskede den kendetegnende sprødhed.
La Citronelle Chamarel, Chamarel, Mauritius, salade, palm heart salad
Angriber en meget lækker salat af palmehjerter på La Citronelle, Chamarel.

Romeriet ligger kun et par kilometer uden for byen blandt de utroligt smukke sukkerrørsplantager på bjergskråningerne. Romeriet åbnede i 2008 og fremviser deres særlige miljøvenlige romfremstillingsproces. Når entreen er betalt, får man en rundvisning på fabrikken, historier om romfremstilling og til sidst en ret omfattende romsmagning.

Rhumerie de Chamarel, Rhum, Rum, Mauritius, Chamarel, rum tasting,
Efter din rundvisning på Rhumerie de Chamarel inviteres man til at deltage i en smagning. Derfor er det praktisk med en chauffør. Der er risikofor at blive en smule svimmel efter at have smagt 7-9 forskellige slags rom.

Hvis man efter den obligatoriske smagning stadig ikke har fået nok af sukkerrørsjuice, er det muligt at gå med din guide i baren og for et mindre beløb prøve Chamarels mere eksklusive flasker. Vær opmærksom på, at rommen er ret dyr her. Køb din rom i det lokale supermarked i stedet. De har som regel et pænt udvalg af lokalt produceret rom.

Chamarel rum, Mauritius, rum tasting
Chamarel producerer mange forskellige romtyper. Mod et lille ekstra gebyr kan man gå med din guide i baren og smage på nogle af de mere eksklusive flasker.

Når man er i Chamarel området, skal man også forbi Chamarel vandfaldet. Det er det højeste vandfald i Mauritius, har et enkelt fald på mere end 95 meter og er utroligt smukt. På vej tilbage til kysten, bør man sørge for at tage den naturskønne rute, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Le Morne, sydkysten med det fantastiske koralrev og Ile aux Benitiers lige ud for kysten. Ud over komforten ved at leje en bil med en chauffør får man også muligheden for at udspørge chaufføren og få en masse insiderinformation. Det er billigt, en hel dag kostede kun 60 euro.

Chamarel falls, water fall, Mauritius, nature
Det fascinerende Chamaral fald er dannet af St. Denis-floden og er omgivet af den frodige vegetation i Black River Gorges.

Der er masser af muligheder på Mauritius, når det gælder bådture, katamaransejlads, dybhavsfiskeri og øhop. Det eneste, man skal holde sig fra, er delfinsafari. Hvem vil ikke gerne se flokke af legesyge delfiner og måske endda svømme med dem. MEN – det stresser dyrene, og hvis det fortsætter, vil der snart ikke være delfiner tilbage i farvandene omkring Mauritius. Nogle gange er det muligt at få et glimt af disse storslåede dyr fra stranden. Det er den oplevelse, man skal håbe på 🐬.

Ile aux Cerfs

Ile aux Cerfs, paradise, Mauritius, sailing in Mauritius,
Vandet omkring Ile aux Cerfs har den mest fantastiske akvamarin farve og indbyder bare til at springe i. Øens indre er frodigt, og i det fjerne kan man se de dramatiske smaragdgrønne forrevne bjerge. Vi følte, at vi havde fundet et stykke paradis på jorden.

Efter nogle dage på landevejen begyndte længslen efter hvide sandstrande og krystalklart, varmt havvand langsomt at krybe ind under huden på os. Vi kørte østpå og tog en speedbåd til Ile aux Cerfs. Her fandt vi en postkortperfekt tropisk ø. I februar, når Mauritius er på vej ud af højsæsonen, behøver man kun at gå 5-10 minutter, og så har man den drømmeagtige paradisiske strand næsten for sig selv. Når man ligger under kokospalmerne og kigger på det uberørte, næsten blændende hvide sand og det krystalklare vand, får man virkelig en fornemmelse af paradis. Efter timevis af total nydelse sluttede dagen med en grillfest direkte på stranden. Ikke en eneste celle i vores kroppe havde lyst til at forlade dette Nirvana.

Nirvana, Ile aux Cerfs, dream island, Mauritius
Whats not to like? Mindre end 10 minutters gang fra anløbsbroen finder man en uberørt hvid sandstrand med næsten ginklart lunt vand. Det var mere end svært at slæbe sig væk fra dette Nirvana.

Det er muligt at booke din rejse til Ile aux Cerfs online, men GØR DET IKKE!!! Der er mange penge vat spare ved at booke hos en af de mange turoperatører, der findes på hele øen. Vi brugte Fragawills i Flic en Flac, og det kostede os kun 38 euro pr. person.

St. Felix Mauritius, Mauritius, sandy beach, crystal clear water, Indian Ocean
Bye Bye tropiske drømmeagtige paradisiske Mauritius. Forhåbentlig mødes vi igen.

Mauritius er en helt fantastisk oplevelse. Vi håber, at vi har inspireret til at besøge det en dag.

Godt at vide
 • Lej en bil på Mauritius og ikke online i forvejen
 • Book bådture på øen, ikke i forvejen online. Fragawills er en god mulighed
 • Lad være emd at tage på delfinsafari!!
 • Bliv ikke ærgerlig hvis det regner, 5km borte kan solen skinne
 • Hav altid kontanter med, kreditkort accepteres ikke alle steder.
 • Wear Brug masser af solcreme
 • medbring en paraply
 • Brug badesko, der er skarpe koraller og søpindsvin.  

Hotte tips

 • St. Felix beach
 • Snorkling i Flic en Flac
 • Ile aux Cerfs
 • Chamarel, romeriet og vandfald
 • Central Market, Port Louis
 • Le Morne
 • Roadtrip
 • Smag kreolsk mad
 • Tag på en sejltur
 • Take a local bus
 • People watching
 • Prøv den lækre streetfood

Vi boede her

Villa Summer lll

Vi lejede denne 80 kvadratmeter store lejlighed på øverste etage med aircondition gennem AIRBNB til en meget rimelig pris. Lejligheden har to soveværelser, to badeværelser og et toilet. Køkkenet er veludstyret, og der er alt, hvad man har brug for. Der er en stor tagterrasse med udsigt over Flic en Flac. Stranden, butikkerne, supermarkedet og restauranterne er blot på 7 minutter væk til fods.

Shayama, som ejer lejligheden, er meget opmærksom, og hendes husholderske, Gina, kan kontaktes på telefon når som helst. Der er en stor gårdhave med liggestole og integreret pool på første sal. Møblerne på tagterrassen trænger til udskiftning, og internettet er ikke så pålideligt, men alt i alt får man god værdi for pengene. Beliggenheden er fremragende.

Værdi for pengene

Her boede vi også

www.lejardindebeauvallon.com

Le Jardin de Beau Vallon er en absolut perle. Et lille gæstehus med kun 5 små træhytter, der ligger i en meget velholdt smuk tropisk have. Hytterne har aircondition, wifi, køleskab og en lille terrasse. Der er en lille pool i haven og liggestole. Beliggenheden er fantastisk. Inden for 5 minutter kan man nå Blue Bay i bil, og lufthavnen ligger kun 10 minutter væk. Hovedhuset er en smuk gammel træbygning i kolonistil og rummer en meget charmerende og stilfuld restaurant. Restauranten serverer utrolig lækker mad. Mens man nyder en yderst velsmagende middag og drikker god vin, kan man lytte til en velspillende guitarduo. Restauranten på Le Jardin De Beau Vallon er magisk.

Når man ved afrejsen bliver præsenteret for den samlede regning inklusive indkvartering, tror man næsten, at der er sket en fejl. Priserne er latterligt lave.

Værdi for pengene

Mauritius galleri – lige lidt ekstra

6 thoughts on “Mauritius – et smaragdgrønt paradis

  1. Hi Pau
   We didn’t feel unsafe one single moment during our stay in Mauritius. Mauritius seems to be a very safe and secure society. People are generally friendly, smiling and helpful.But like in any other place you have to use your common sense, of course.
   Best regards
   Anders & Henrik

 1. Wow such an informative post! And your tips are very useful, especially on how to save money. I am also impressed about the local buses routes names! Thanks for sharing!

  1. Hi Valentini
   Thank you so much. We are glad if we could give helpful informations. Mauritius is a wonderful experience. Feel free to ask if you have any questions.
   Best regards
   Anders & Henrik, PassportPlease

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.