Valencia – den perfekte storbyferie

Valencia – den perfekte storbyferie

Når det kommer til skønne destinationer til byferie, er Europa uudtømmelig. Der er så mange uforglemmelige, smukke og spændende byer, og det kan være ret svært at vælge rejsemål blandt de mange muligheder. Efter et besøg i Valencia i vinteren 2019 må vi konkludere, at denne Middelhavs metropol kvalificerer sig som et bud på det næsten perfekte valg.

[WPC-Weather id = “2819”/]

Sommer og vinter – Valencia forkæler sine besøgende med oldtidshistorie, spændende kultur, livlige kvarterer, indbydende mennesker og overvældende futuristisk arkitektur.

Flere internationale flyselskaber flyver til byen og som en bonus siges Valencia at være en af de billigste byer at besøge i Spanien.

Bygninger i Valencia
Smukke bygninger i det centrale Valencia

Valencia er den tredjestørste by i Spanien med næsten 800.000 indbyggere. De store attraktioner i byens centrum kan nemt nås til fods, og der er et veludviklet busnetværk og en velfungerende metro, der kan benyttes, hvis man vil udforske fjernere dele af byen. Men for os er en af byens store fordele dens kærlighed til cyklister.

Lej en cykel

Byen er broderet med gode og sikre cykelstier, og de øvrige trafikanter er generelt meget hensynsfulde og opmærksomme på cyklister.

Kunst og videnskabsbyen, Calatravo
Første stop-La Ciudad de las Artes y las Ciencias

Man kan praktisk talt leje en cykel på hvert andet gadehjørne, enten hos en privatejet cykeludlejning eller ved at bruge en af byens næsten 3000 Valenbisi bycykler. Hertil skal man oprette en konto, dernæst er man klar til at tage afsted. Der er 275 Valenbisi stationer i hele byen. Tjek www.valenbisi.com.

Mange hoteller tilbyder også udlejning af cykler, nogle hoteller endda gratis.

Sidst men ikke mindst – Valencia er flad som en pandekage, så man behøver næsten kun at skifte gear, når man kører op fra Turia Gardens.

Vi lejede cykler på vores Hotel, €11 om dagen pr. cykel. Lidt pebret, da vi eftarede, at cykler kan lejes for lidt som €6 om dagen i byens centrum. Men det var gode cykler og meget bekvemt at cykle direkte til og fra hotellet – så pyt 😉

Centralt torv i Valencia
En af Valencias centrale pladser med den farverige Basilica de la Virgen i baggrunden.

Byens centrum har så meget at tilbyde de besøgende og udforskes bedst til fods. Efter et par dage vil du måske udforske forstæderne eller måske den lange og meget smukke kystlinje. Så er det perfekt at tage cyklen og køre en tur op nordpå langs Middelhavet. Vi forlod vores Hotel tidligt om morgenen, og heldigvis kom vi endnu engang forbi La Ciudad de las Artes y las Ciencias på ruten. Vi havde allerede brugt timer her, men vi bliver aldrig trætte af dette forbløffende, futuristiske vidunder af et bygningskompleks.

Hvis du vil vide mere, kan du læse voresBlogpost
Her 👉
Valencia-La Ciudad de las ArtesILas Ciencias (engelsk)

Efter en dejlig genforening med byen for kunst og videnskab, forlod vi Turia Gardens og cyklede mod havet.

Besøg Kunst og videnskabsbyen om aftenen
La Ciudad om natten.

Paseo Maritimo

På ruten fra La Ciudad de las Artes y las Ciencias passerer man Valencia Marina, og det er et ret interessant område at udforske på vej mod stranden. Det er muligt at køre langs molerne og se det store udvalg af både, der er fortøjet her. Marinaen selv gennemgik en større renovering i 2007, da Valencia var vært for America’s Cup.

Pamela hat i Valencia
Manolo Valdes ́ smukke skulptur “Pamela hat” i marinaen i Valencia

Efter at have passeret marinaen ankommer man til Valencias lange palme-besatte og meget smukke strandpromenade, Paseo Maritimo. Promenaden fortsætter flere kilometer. Her kan man cykle under palmerne med vinden i håret og nyde den uspolerede udsigt mod det blå Middelhav.

Smuk skulptur på strandpromenaden
Paseo Maritimo

Langs promenaden findes en del hyggelige cafeer, trendy barer og dejlige restauranter, hvoraf nogle siges at være et virkelig godt valg, når det kommer til fersk hav-mad og paella. Der er masser af muligheder for at få tilfredsstillet din sult eller tørst.

Den hyggelige strandpromenade
En af de mange hyggelige cafeer langs Paseo Maritimo

Efter optankning på en af de strand-restauranter, er det fristende at få noget sand mellem tæerne og tage en dukkert i det klare blå hav. Strandene i Valencia er lange og brede, og de synes aldrig overfyldte. I modsætning til mange andre kyster i Spanien, er kystlinien i Valencia ikke plastret til med store hoteller og lejlighedskomplekser.

Valencias “lille Venedig”

Efter en svalende dukkert i Middelhavethavet fortsættes turen hele vejen til Saplaya også kendt som Valencias Little Venice . Et smukt kompleks lavet af bygninger i forskellige former, størrelser og farver. I midten af det enorme kompleks findes en smuk, stor Marina og det bliver tydeligt, hvorfor Saplaya omtales som lille Venedig.

Saplaya - lille venedig
Saplaya, Valencias lille Venedig

Suplayas kaj er smuk, og et malerisk sted at tage en spadseretur. Er frokosten ikke indtaget endnu tilbyder Saplaya også gode muligheder. Eller man kan gøre som vi – køb et udvalg af oste, lokalt producerede pølser, Serrano, brød og en god flaske Cava, og tag på en picnic på stranden ved Saplaya. En picnic som denne slår enhver restaurant, synes vi.

Lækre skinker
Serrano, Serrano og Serrano

Efter frokost og evt. en lille lur eller en dukkert i det forfriskende Middelhavet, kan man køre tilbage af samme rute, eller man kan tage en lille omvej, der vil tage dig ud på landet omkring Valencia. Det gør man ved at køre tilbage til den lille hvide kirke i en lille palmelund, som man passerede på vej til Saplaya. Her passerer man under motorvejen. På den anden side af motorvejen er en lille sti, der løber langs en vandings kanal. Følg kanalen for at passere gennem et smukt landbrugsområde.

Landbrugsjord uden for Valencia
Valenciansk landbrugsjord

Der dyrkes mange forskellige afgrøder her. En af de mest almindelige er naturligvis de berømte Valencia appelsiner, men i landbrugsområdet nord for Valencia vil man højst sandsynligt også passere gennem endeløse marker af tiger-nødder eller chufa på spansk. Denne lille nærende jordknold er blevet dyrket til konsum i mere end 4000 år. Således er tiger nødder en af de ældste kendte afgrøder i verden. I Spanien forarbejdes de til en lækker sød mælkeagtig drik kaldet Horchata, som kan købes i cafeer og fra små boder over hele Valencia.

De populære Horchata nødder
De populære Horchata nødder (eller Tigetnuts).
Billede fra Pixabay by Antociano.

Efter nogle kilometer krydses stien af en vej. Her kan man vælge at dreje til venstre og cykle tilbage mod byen. På det meste af turen tilbage er der sikre cykelstier.

Udforsk Ruzafa-distriktet

Efter en lang dag med cykling er appetitten stort. Vi anbefaler at tjekke det pulserende distrikt Ruzafa. Lad jer ikke narre af første indtryk. Selvom det lidt lurvede område ikke vinder nogen arkitektonisk konkurrence, er Ruzafa stadig stedet at være i Valencia i disse dage.

Ruzafa bydelen i Valencia
Typisk gade i udkanten af Ruzafa

I løbet af dagen gør Carrer de Cuba, Sueca og Cadis ikke meget opmærksom på sig selv, men når eftermiddagen bliver til aften, og skodderne fjernes fra de utallige døre og vinduer i de små gader, ændrer kvarteret helt karakter.

Det centrale Ruzafa i Valencia
Central Ruzafa

Gaderne kommer til live med folk på jagt efter et billigt måltid, god mad, en drink, en fest eller bare selskab. Her finder man alle former for barer, caféer og restauranter. Vi havde nogle af vores bedste madoplevelser i Ruzafa. Maden er lækker, fusionslysten er stor og restuaranterne gerne eksperimenterende og billige.

El Almacen - fantastisk restaurant i Valencia
El Almacen viste sig at være en af vores absolutte yndlingsrestauranter. Helt fantastisk mad.

Hvis man leder efter noget ekstraordinært, anbefaler vi at prøve de fantastiske tapas på www.elalmacenncr.com. Maden er frisklavet en La minut, velsmagende, cool, nogle gange fræk og innovativ. Restauranten er lille og intim, atmosfæren hyggeligt og afslappet. Vi fandt stedet ved en tilfældighed, men vil med glæde vende tilbage til dette skønne madsted.

Plaza del Ayuntamiento om aftenen
Plaza del Ayuntamiento om aftenen

Efter en sådan kulinarisk oplevelse er en slentretur tilbage mod den gamle bydel et godt valg, for at se Valencia by Night. Mange af de storslåede og imponerende gamle bygninger er oplyst på de mest spekulære måder. Sørg for at strække halsen hele vejen tilbage, da mange af bygningerne er udstyret med de mest utrolige statuer på tagene.

Vi er absolut fortryllet af Valencia. Få byer har så mange forskellige facetter at vise sine besøgende.

Picnic med Cava i Valencia
Picnic på stranden slår enhver restautant.

Valencia er en symfoni af historie, kultur, ny og gammel arkitektur, spændende gastronomi, smilende venlige mennesker og et dejligt middelhavsklima.

Vi har besøgt byen to gange og ville elske at tage afsted mod Valencia igen.


Hotte tips
  • Ciudad de las Artes y las Ciencias
  • Turia-gardens
  • Gamle bydel
  • Paseo Maritimo
  • Saplaya
  • Cykling
  • Ruzafa
  • Valencia by night

Vi boede på

Hotel Malcom og Barret er et Boutique-Hotel, som ligger 20 minutters gang fra den gamle bydel, 10 minutter fra Ruzafa og 15 minutter fra Ciudad de las Artes y las Ciencias.
Hotellet er moderne med smukke dekorater og meget rene værelser. Værelserne findes i forskellige størrelser, fra 12 til 20 kvadratmeter og er placeret i to forskellige bygninger ved siden af hinanden. Hotellet ligger i hovedbygningen og serverer en lækker og overdådig morgenmad med glutenfrie valgmuligheder. Hotellet byder også på en dejlig og velbesøgt restaurant med et lækkert a la carte-kort fyldt med internationale og lokale retter. Det virkede som om restauranten også var ret populær blandt lokalbefolkningen, hvilket ofte er den bedste anbefaling.
Hotellets personale var meget venligt og hjælpsomt. Altid smilende og meget opmærksomme.
Det er muligt at arrangere afhentning i lufthavnen gennem receptionen til en meget rimelig pris.
Man kan leje kvalitetscykler i receptionen, €11 pr dag.
Hvis man ikke har lyst til at gå eller cykle, findes flere busstoppesteder lige uden for hotellet.

Værdi for pengene

Valencia Gallery – lige lidt ekstra 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.