Iguazu-vandfaldene i Argentina – et spektakulært skue

Iguazu-vandfaldene i Argentina – et spektakulært skue

Et absolut obligatorisk sted at have på sin sydamerikanske bucket list må være de gigantiske Iguazu-vandfald på grænsen mellem Argentina og Brasilien. Disse vandfald forbløffer, overrasker og efterlade de besøgende målløse. Her oplever man en af naturens mest utrolige forestillinger.

Vi forstår godt, hvorfor vandfaldene igen og igen bliver kåret til at være blandt de mest imponerende naturfænomener i verden. I 2011 blev vandfaldene kåret som et af verdens syv nye naturvidundere og er blevet erklæret for verdensnaturarv af Unesco.

Denne udsigt gav os en følelse af at deltage i Blockbuster-filmen “Avatar”.

Mange har måske set billeder eller video af vandfaldene, men ingen af delene kan forberede en på dette møde med Moder Naturs brølende magtdemonstration uden sidestykke. Hvert år har vandfaldene mere end en million besøgende og vi er overbeviste om, at alle forlader stedet med en uforglemmelig oplevelse dybt forankret i hjertet.

iguazu, argentina, brasil, waterfalls
Fra enorme platforme af træ er der den bedste udsigt over vandfaldene. Selvom der er mange mennesker, er der plads til alle.

Vi besøgte vandfaldene i regntiden i marts, hvor vandmængden er på sit højeste. Mængden af vand, der strømmer gennem vandfaldene, kan variere i løbet af året, men i regntiden kan den stige til mere end 13.000 kubikmeter pr. sekund. Iguazu-vandfaldene strækker sig over 2,7 kilometer og består af mere end 275 fald. Antallet varierer alt efter årstiden. På det indfødte guarani-sprog betyder Iguazu “stort vand” – vist ikke så underligt hvorfor!!!

Devil’s gorge.

Under vores besøg ved Iguazu-vandfaldene boede vi i Puerto Iguazu i Argentina, men det er også muligt at bo på den brasilianske side i Foz do Iguazu. Dog er vandfaldene smukkest fra den Argentiske side. Puerto Iguazu i sig selv har ikke meget at tilbyde sine besøgende, men der findes tilfredsstillende indkvartering, hyggelige restauranter og caféer og et sted eller to, hvor man kan slappe af og få en øl efter en lang begivenhedsrig dag ved vandfaldene.

Booking.com

Puerto Iguazu virker som en rolig og sikker by, med gode transportforbindelser. Fra byen er det let at arrangere dagsture til Brasilien for man bør også besøge den brasilianske del af vandfaldene for at få den fulde fornemmelse af dette storslåede naturfænomen.

iguazu, waerfalls, argentina, brasil

Når man besøger de mægtige Iguazu-vandfald, bør man bruge mindst 4-5 dage. Der er flere forskellige ture, stier og rundstrækninger at udforske, og for at få det bedste indtryk af vandfaldene bør man tage en stor mundfuld af det hele. Vi anbefaler især The Upper Circuit, The Lower Circuit, The Devil’s Throat-turen og en langsom tur med det næsten lydløse Ecological Train, der på en 3,5 kilometer lang tur kører gennem en fantastisk regnskov.

Udsigt mod den lille ø San Martin. Tag en gratis bådtur til sandstranden. Herfra er der en spektakulær udsigt over San Martin-vandfaldet.

Du kan også tage en gratis bådtur til San Martin Island. Herfra er der en spektakulær udsigt til San Martin-vandfaldet og man oplever den enorme kraft fra det faldende vand direkte foran en. Du vil få gåsehud over det hele, selv på steder, du ikke vidste eksisterede. Dette er i sandhed et af Moder Naturs store skuespil.

plush-crested jay, iguazu
En smuk og næsten tam Plush-crested jay sluttede sig til os til frokost.

Det er indlysende, at vandfaldene er den største attraktion i dette område af Sydamerika, men når det er sagt, bør man også have øjnene åbne for den helt unikke flora og fauna, i den omkringliggende regnskov. Her findes mere end 2000 arter af oprindelig flora, 450 fuglearter, 80 pattedyrarter og ikke mindst en overflod af farverige sommerfugle.

iguazu, butterflies, Argentina, Brazil
coati, omnivorous, iguazu, argentina, brasil
En lille familie af næsebjørne på jagt efter mad. De er meget nysgerrige og altædende. Hvis de lugter mad i din taske, vil de straks gå efter det.

Et andet absolut must at see, når man besøger Iguazu, er den mægtige Itaipu-dæmning. En af de største og dyreste menneskeskabte konstruktioner på planeten. Itaipu er verdens næststørste hydroelektriske kraftværk, er lige så højt som en 65-etagers skyskraber og har en længde på mere end 7200 meter. Mere end 40.000 arbejdere deltog i konstruktionen, der tog cirka 10 år. Med den mængde beton, der blev brugt, kunne man bygge en 4500 kilometer lang tovejs-motorvej. Det er virkelig et imponerende bygningsværk.

Itaipu Dam, hydroelectric power plant, iguazu, argentina, brasil
Den mægtige Itaipu-dæmning.
Godt at vide
 • Entréprisen var i 2017 500 argentinske pesos eller 24 US$ på den brasilianske side
 • Kontanter i Argentina, kreditkort fungerer fint i Brasilien
 • Åbningstider Argentina 8.00-18.00. Brasilien 9.00-17.00 (2017)
 • Der er toiletter og barer/caféer overalt i parkerne.
 • Brug masser af insektmiddel til at beskytte mod myg, tæger mm.
 • Husk solbriller
 • Husk solcremen
 • Let tøj
 • Medbring et håndklæde og en vandtæt taske, for Iguazu er et meget fugtigt sted.
 • brug Vandrestøvler eller sko med et godt greb. Stierne kan være meget glatte.
Iguazu - hotte tips
 • Besøg Upper and Lower Circuits
 • Besøg The Devil’s Throat
 • Bådtur til San Martin Island
 • Flora and fauna – book en tur
 • Besøg Itaipu dæmningen
 • Tag en tur med the Ecological Train
Her boede vi

www.hoteltierracolorada.com.ar

TheTierra Colorada Hotel er simpelt indrettet. Hotellet har en perfekt beliggenhed i et roligt kvarter kun få hundrede meter fra byens centrum og den centrale busstation.

Superior-værelserne har aircondition, og alle værelser har eget badeværelse. Der serveres kontinental morgenmad og der findes en gårdhave med en lille pool.

Personalet er venligt og hjælpsomt. Generelt virker hotellet slidt, træt og charmeforladt. For dyrt i forhold til den noget lave standard.

Værdi for pengene

Nyttige links

https://www.welcomeargentina.com/puertoiguazu/iguazu-falls.html

https://www.iguazufalls.com/

Iguazu gallery – lige lidt ekstra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.